O Meni

Kako otići na studije u inostranstvu - Clementina Spinosa Petrovic - Studie Foris
KLEMENTINA SPINOSA PETROVIĆ

Moje ime je Klementina Spinosa Petrović, osnivačica sam Studija Foris, nezavisne konsultantske firme za obrazovanje sa sedištem u Beogradu, posvećene studentima koji žele da studiraju u inostranstvu.

Svoje putovanje kao internacionalni student sam zapčela sa 14 godina kada smo se moja porodica i ja preselili iz Italije u Sjedinjene Američke Države, gde sam završila svoje školovanje. Na trećoj godini fakulteta imala sam sreću da provedem semestar u inostranstvu u Parizu, Francuskoj, gde sam takođe imala praksu u Italijansko-francuskoj privrednoj komori. Nakon diplomiranja na koledžu Ursinus sa dvostrukom diplomom u Međunarodnim odnosima i Francuskom jeziku i književnosti, počela sam da radim u Njujorku, a zatim u Filadelfiji. Ubrzo posle toga, preselila sam se u Srbiju sa svojom porodicom i započela karijeru u međunarodnom obrazovanju.

 

ISKUSTVO U RADU SA INTERNACIONALNIM STUDENTIMA

Rad za Američki Insitut za međunarodno obrazovanje (American Councils on International Education), otvorio mi je oči za mnoge mogućnosti koje međunarodno obrazovanje može pružiti novim generacijama. Odlučila sam da dalje unapredim svoje obrazovanje i stekla sam CELTA sertifikat i postala nastavnica engleskog jezika kao drugog jezika u Beogradu, Srbiji. Bilo je zadovoljstvo raditi sa međunarodnim studentima u PRIMA internacionalnoj školi. Pomaganje mlađim i starijim učenicima u njihovim prijavama za fakultete bilo je zabavno i uzbudljivo. Pravo je uživanje videti osmeh na njihovom licu kada stigne pismo sa obaveštenjem da su primljeni.

OBUKE I PRAKSA

Odlučila sam da se fokusiram na prijem na koledže i univerzitete i naučim kako da se snađem u različitim sistemima koje svaka institucija ima i postanem konsultant za obrazovanje. Kako bih proširila svoje znanje, pohađala sam seminare organizovane od strane Nezavisne asocijacije za obrazovni konsalting  – Independent Educational Consulting Association (IECA) u Sjedinjenim Američkim Državama i postala nijhova članica.

MEĐUNARODNO ISKUSTVO

Tokom svojih poseta Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Evropi, počela sam da obilazim srednje škole, koledže i univerzitete. Susretala sam se sa savetnicima zaduženim za prijem i stekla obilje znanja. Obilazak kampusa, upoznavanje studenata, obedovanje u kantinama i obilazak studentskih soba otvara potpuno novu perspektivu o tome šta određena institucija može da ponudi.

Pomaganje studentima da naprave pravi izbor je izuzetno važno i zbog toga se trudim da posetim što više škola. Na kraju, ovaj proces bi trebalo da bude zabavan i uzbudljiv, a ne komplikovan. Želim da podelim svoje znanje i pomognem studentima i njihovim porodicama da se snađu u procesu prijave. Krajnji cilj je da se pronađe najbolja srednja škola ili fakultet na kojem će student moći da napreduje i započne novu fazu u svom životu.

PLANIRAJTE VAŠE UNIVERZITETSKO OBRAZOVANJE

Moje iskustvo kao savetnika koji je živeo, studirao i radio u različitim zemljama predstavlja prednost u vođenju studenata kroz celokupan proces prijave. Mogu pružiti pregršt korisnih saveta o tome kako se prilagoditi na najbolji i najbrži način. Dostupna sam za odgovore na sva vaša pitanja. Slobodno me kontaktirajte (preko Zooma ili lično) kako bi ste bolje razumeli proces i započeli planiranje vaših sledećih koraka.

POŠALJITE MI PORUKU
Edukacioni savetnik - Clementina Spinosa Petrovic
signature_blue

ČLAN ORGANIZACIJE NEZAVISNH KONSULTANATA U OBRAZOVANJU

acac_logo
ieca_logo