STUDIRANJE U VELIKOJ BRITANIJI

Zašto studirati u Velikoj Britaniji?

Studiranje u Velikoj Britaniji može biti odličan izbor za studente koji traže visokokvalitetno obrazovanje, raznoliko i multikulturalno okruženje i odlične mogućnosti za karijeru. Sa svojom bogatom istorijom, prelepim znamenitostima i univerzitetima svetske klase, Velika Britanija je odlična destinacija za studente iz celog sveta.

Koje su prednosti studiranja u Velikoj Britaniji?

  • Visokoškolski sistem u Velikoj Britaniji čuven je po svojoj akademskoj istoriji i najboljim školama na svetu koje nude veliki izbor programa.
  • Diplome iz Velike Britanije su priznate i poštovane širom sveta, što može biti od koristi prilikom traženja posla ili daljih prilika za usavršavanje.
  • Osnovne studije obično traju tri godine, a za master studije potrebna je dodatna godina, osim za medicinske ili istraživačke studije.
  • Studiranje u Velikoj Britaniji nudi multikulturološko iskustvo jer ljudi iz različitih delova sveta žive i studiraju zajedno, pružajući priliku za uspostavljanje međunarodnih veza i kontakata.
  • Mnogi univerziteti u Velikoj Britaniji imaju snažne veze sa mnogobrojnim kompanijama, pa možete osigurati posao, stručnu praksu i druge prilike u vašoj karijeri.
  • Velika Britanija je vrlo poznata po naučnom i akademskom istraživanju. Ovde su mogućnosti studiranja uz vodeće istraživače beskrajne, kao i sticanje znanja i iskustva.

Da li mi je potrebna studentska viza?

Da. Većini međunarodnih studenata je potrebna viza za Veliku Britaniju. Više informacija možete naći na linku UK Student Visa.