STUDIRANJE U HOLANDIJI

Zašto studirati u Holandiji?

Holandija je idealna lokacija za studente koji traže visokokvalitetno obrazovanje, inovativno i dinamično naučno okruženje i internacionalnu zajednicu.

Koje su prednosti studiranja u Holandiji?

  • Holandija ima dugu tradiciju pružanja visokokvalitetnog obrazovanja, s brojnim univerzitetima koji se kontinuirano rangiraju među najboljima na svetu. Mnoge škole nude osnovne i master studije na engleskom jeziku, što olakšava upis međunarodnim studentima.
  • Holandija je jedna od najkonkurentnijih ekonomija u Evropi, a šansa za pronalazak posla nakon studiranja je prilično visoka. Holandska vlada promoviše inovacije i nove talente nudeći vize strancima, dajući „vizu za traženje posla“ koja omogućava međunarodnim studentima da pronađu posao nakon diplomiranja i započnu svoju karijeru.
  • U poređenju s drugim zemljama, školarine su povoljnije.
  • Fokus obrazovanja je na STEM-u (prirodne nauke, tehnologija, inženjerstvo i matematika), a univerziteti nude najsavremenije laboratorije i odlične prilike za istraživanje.

Da li mi je potrebna studentska viza?

Studenti iz zemalja Evropske unije i Švajcarske ne moraju da imaju vizu. Svi ostali moraju imati studentsku vizu koja se takođe naziva i privremena dozvola boravka (Machtiging tot Voorlopig Verblijf ili MVV). Ova viza omogućava boravak u Holadiji dużi od 90 dana. Više informacija možete naći na linku Netherlands Student Visa.