STUDIRANJE U ITALIJI

Zašto studirati u Italiji?

Italija je popularna destinacija za studiranje u Evropi zbog svojih dobrih škola i pristupačnih školarina. Dom je nekih od najstarijih univerziteta na svetu, kao i mnogih drugih modernih i inovativnih institucija. Za studente koji žele da prošire svoje vidike i urone u bogatu kulturu i istoriju, Italija pruža jedinstveno i živopisno iskustvo.

Koje su prednosti studiranja u Italiji?

  • Postoji mnogo programa za studiranje na engleskom jeziku.
  • Školarine u Italiji su generalno pristupačne u poređenju sa drugim popularnim destinacijama i studenti mogu da apliciraju za italijansku nacionalnu stipendiju.
  • Međunarodni studenti imaju priliku da rade tokom studija. Studentima iz EU se dozvoljava rad bez ograničenja, dok studenti van EU mogu raditi do 20 sati nedeljno.
  • Visoko razvijene modna, dizajnerska i prehrambena industrija pružaju priliku da radite sa najboljim stučnjacima iz tih oblasti i za stvaranje poslovnih veza.
  • Italija je zemlja bogate kulturne baštine, od antičkih rimskih ostataka do renesansne umetnosti i arhitekture, koja pruža jedinstvenu priliku za otkrivanje bogate kulture zemlje.
  • Nudi mnoge zajedničke diplome sa drugim međunarodnim institucijama.

Da li mi je potrebna studentska viza?

Studentima iz Evropske Unije ili Švajcarske ne treba viza, već im je potrebna boravišna dozvola. Studenti koji dolaze iz zemalja van EU moraju da apliciraju za vizu i potrebna im je boravišna dozvola po dolasku u Italiju. Više informacija možete naći na linku Italy Student Visa