STUDIRANJE U IRSKOJ

Zašto studirati u Irskoj?

Irska je mitska zemlja poznata po svojoj bogatoj književnoj prošlosti i druželjubivoj zajednici. Vekovima je Irska bila centar za učenje i umetničko izražavanje, privlačeći studente i intelektualce iz celog sveta. Univerziteti u zemlji su među najboljima na svetu i nude kvalitetno obrazovanje u prijateljskom i gostoljubivom okruženju. Studenti mogu da biraju između različitih smerova, od umetnosti i društvenih nauka do nauke i tehnologije, i mogu da iskoriste prednosti najsavremenijih istraživačkih laboratorija i nastavnih metodologija.

Koje su prednosti studiranja u Irskoj?

  • Irska ima reputaciju dobro uspostavljenog obrazovnog sistema i međunarodno priznatih univerziteta.
  • To je englesko govorno područje i svi programi se izučavaju na engleskom jeziku.
  • Troškovi života u Irskoj su niži u poređenju sa zemljama engleskog govornog područja poput Velike Britanija i SAD-a. Mnoge škole nude stipendije i finansijsku pomoć međunarodnim studentima.
  • U Irskoj ima mnogo multinacionalnih kompanija, posebno u tehnološkom sektoru. Postoje mnoge poslovne prilike za studente koji se bave bilo kojom od STEM (prirodne nauke, tehnologija, inžinjerstvo i matematika) oblasti.
  • Irci su prijateljski nastrojen narod poznat po svojoj gostoljubivosti. Ovde će međunarodni studenti doživeti nezaboravno kulturološko iskustvo.

Da li mi je potrebna studentska viza?

Studentima koji nisu iz Evropske unije ili Švajcarske neophodna je viza za studiranje u Irskoj. Više informacija možete naći na linku Ireland Student Visa.